Εξαερισμός – Αερισμός

/Εξαερισμός – Αερισμός
Εξαερισμός – Αερισμός 2017-06-02T08:26:06+00:00

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή πάσης φύσεως εγκαταστάσεων εξαερισμού – αερισμού (τοπικές και κεντρικές). Έχουμε μελετήσει και κατασκευάσει πολλές εγκαταστάσεις εξαερισμού σε επαγγελματικούς χώρους διαφόρων χρήσεων (καφετέριες, κουζίνες εστιατορίων, κέντρα διασκέδασης, γραφεία, καταστήματα, μπαρ, υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, βιομηχανίες, εργαστήρια κλπ.) καθώς και σε χώρους κατοικιών που μας ενδιαφέρει η ποιότητα του αέρα.

Η εταιρία μας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για εξαερισμό – αερισμό, με την χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας αναλαμβάνοντας την μελέτη και κατασκευή. Η εμπειρία μας από τις μελέτες και τις εγκαταστάσεις που έχουμε κατασκευάσει στον τομέα του εξαερισμού κτιρίων και χώρων εγγυάται μια άρτια τεχνική εγκατάσταση και σωστή, αποδοτική, οικονομική λειτουργία αυτής.

Ένα σύστημα εξαερισμού – αερισμού επιτυγχάνει τα παρακάτω:

  • απομακρύνει τον ακάθαρτο αέρα του εσωτερικού χώρου
  • διοχετεύει στον χώρο φρέσκο (νωπό) αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον

Ανάλογα με την απαίτηση της εγκατάστασης μπορούμε να έχουμε τις παρακάτω δυνατότητες στο σύστημα εξαερισμού:

  • εναλλαγή θερμότητας μεταξύ απορριπτόμενου αέρα και εισαγόμενου αέρα (νωπός αέρας) με την χρήση εναλλάκτη θερμότητας αέρα/αέρα για εξοικονόμηση ενέργειας, έτσι ώστε να προσαρμόζουμε τον εξωτερικό αέρα στις εσωτερικές συνθήκες
  • θέρμανση ή ψύξη του εισαγόμενου (νωπού) αέρα έτσι ώστε να προσαρμόζουμε τον εξωτερικό αέρα στις εσωτερικές συνθήκες
  • φιλτράρισμα απορριπτόμενου αέρα
  • φιλτράρισμα εισαγόμενου (νωπού) αέρα
  • εμπόδιση μεταφοράς θορύβου από τον εσωτερικό χώρο διαμέσου του απορριπτόμενου αέρα με χρήση ηχοπαγίδας

Στην περίπτωση κτιρίων με κλιματισμό αέρα και χρήση κλιματιστικής μονάδας επεξεργασίας αέρα, ο εξαερισμός των κλιματιζόμενων χώρων επιτυγχάνεται από το σύστημα κλιματισμού και μόνο ειδικοί χώροι έχουν ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού.